Skip to main content

Cundall Birmingham, 15 Colmore Row

Birmingham city centre’s first WELL Gold certified office.
Interior of Cundall Birmingham office, grey topped dining tables int he foreground with a white spiral staircase and plants on wooden shelves in the background

Services (7)

Sectors

Location

Birmingham, United Kingdom

Client

Cundall

Architect

Studio Ben Allen

Following the successful relocation to 15 Colmore Row in 2014, Cundall’s Birmingham office reached capacity in 2017 and expanded by taking a second floor. Taking our award-winning London office as the inspiration for the new design, Cundall has been both client and consultant on their inspirational office space in Birmingham city centre.

Working alongside Studio Ben Allen, Cundall designed the two floors with the aim of maintaining the level of collaboration previously enjoyed on a single floorplate. The additional floor could have been designed from a blank canvas, but the existing office space had to be adapted and refurbished. Materials were reused and re-purposed throughout the fit-out and expansion.

Andy Parkin commented "Working closely with the architect, Cundall’s structural team designed the symbolic staircase linking the two floors. Not only does it physically connect the two floors, but it creates a strong visual signifier for the unifying of the two levels. It also promotes the health and wellbeing agenda by encouraging physical activity in the workplace."

Key fact

Soundscaping in the form of birdsong can be heard in the office.

1/1

Andy Parkin with acoustics feature background

Andrew Parkin

Partner, Acoustics

View bio

Planting throughout the office helps create areas of refuge and gives identity to the spaces. Biophilic design was a key feature.

Related