Skip to main content

7 St Stephen’s Green

An exemplary new sustainable office in Dublin city centre.
Cundall staff sitting on a long wooden bench and table and on pink wooden theatre style tiers in the breakout space

Sectors

Location

Dublin, Ireland

Client

Cundall

Architect

Studio Ben Allen

Designed by Studio Ben Allen and delivered by Cundall Dublin’s in-house consultants, the new office is a symbol of Cundall’s commitment to healthy and sustainable design in every aspect of the business.

Situated overlooking the historic St Stephen’s Green in Dublin’s bustling centre, the office embraces the principles of the international WELL building standard and was also designed to achieve net zero carbon certification. Key features include 100% recycled bespoke office furniture with sit/stand desks for all staff, circadian lighting to emulate the colour shift and intensity of natural light, and the integration of planting within the structural aspects to give refuge and a sense of place.

Derry Kearney, Partner, commented, "The brief required us to consider health and wellbeing as well as creating a space that aligned with the business’s net zero carbon commitment. Our design has eliminated the need for air conditioning and utilises the inherent design features of this historic building, with its high ceilings, to allow us to naturally cross ventilate the space."

Key fact

Cundall staff had the opportunity to create their own office space.

1/3

Key fact

Embraces the principles of the international WELL building standard.

2/3

Key fact

Utilises the inherent design features of the historic building.

3/3

Derry Kearney with Dublin office in background

Derry Kearney

Partner, Building Services

View bio

The design and fit-out has been a true demonstration of our team’s creativity and commitment to sustainability.

Related