Skip to main content

American International School of Guangzhou- Science Park Campus

A learning facility that successfully combines contemporary architecture and clever engineering to create a local benchmark in sustainable design.
Overview shot of the whole campus. Main buildings, three sports fields, a tennis court, and a rooftop play space can be observed.

Location

Guangzhou, Mainland, China

Client

American International School of Guangzhou

Architect

Perkins & Will

Located on a hillside site of almost 30,000 sqm, the project expanded the school’s recreational amenities and introduced new sustainability features. New facilities include an indoor running track, three sports fields, a tennis court, a 25m pool, rooftop play space, a new library, and dining facilities. There is also a designated underground parking area for parents and guests with electric vehicle charging points.

Located on a hillside site of almost 30,000 sqm, the project expanded the school’s recreational amenities and introduced new sustainability features. New facilities include an indoor running track, three sports fields, a tennis court, a 25m pool, rooftop play space, a new library, and dining facilities. There is also a designated underground parking area for parents and guests with electric vehicle charging points.

Dong Chen, Director, commented, "Using our extensive knowledge of environmental footprints and building performance, we integrated sustainability principles into our engineering designs to create value. Concepts such as incorporating solar PV also promote sustainability to the school students and the community. Our collaboration with architects Perkins & Will resulted in a successful merger of form and function."

Key fact

This student-centred campus extension integrates internal and external spaces to create an expanded educational facility.

1/3

Key fact

Our team sourced natural and local materials for internal fit-out and façade construction.

2/3

Key fact

Energy-efficiency and reduced carbon emissions are features of the electrical services design, with solar power installed for heating water and electricity.

3/3

Dong Chen in black jumper with office wall background

Dong Chen

Director, Structural Engineering

View bio

The rewards of applying advanced building physics are tangible in this highly sustainable campus – and generate benefits for operational cost-efficiency.

Related