Skip to main content

Conservation Shophouse

Lighting design renovation works for commercial office development located in inner Singapore

Office room with desk and rug with a painting with soft lighting.

Services (1)

Sectors

Location

Singapore

Client

Lighthouse Developments Pte Ltd

This project involved the renovation of the interiors and exteriors of a 3-storey shophouse which houses an investment firm. With the building’s conservation being of utmost priority, the design brief called for many of the interior design elements to be retained, including the exposed ceilings on levels 2 and 3, which allowed the lighting to accentuate the volume of the spaces.

Lighting systems used include indirect and direct linear pendant systems that are customised to the space along with magnetic track systems to allow the client flexibility to light their extensive artworks.

The client has now shifted their corporate headquarters to the premises, and on account of the employees, the overall ambience creates a positive work environment with accents where needed.

Key fact

The project entailed renovating the interiors and exteriors of a three-story shophouse.

1/2

Key fact

Due to the building conservation, there were many limitations in blending in the lighting design.

2/2

Matt Marshall with plants and building in background

Matt Marshall

Principal, Lighting Design

View bio

Leveraging the power of lighting design, we have created a functional and inspiring office space, that meets the client’s expectations and needs.

Related